Penger på dagen

Alle kan låne penger på dagen

Det finnes en rekke situasjoner hvor man gjerne vil låne penger på dagen, og heldigvis er det mulig å ta opp et lån uten sikkerhet for å gjøre nettopp dette. Her kan man ta et raskt forbrukslån som lar deg låne penger til hva enn du måtte ville, og få pengene raskt utbetalt. Deretter bruker man måneder eller år på å betale dem tilbake til låneaktøren, og hver eneste måned betaler man en liten sum, helt til man er kvitt hele gjelden igjen.

Opp Finans

Zmarta
Lendo
Leasy minilån
Thorn lån
Fokuslån
Centum
Leasy lån
Bank Norwegian
yA Bank
Komplett Bank
Axo

Når man tar opp et forbrukslån får man et lån uten sikkerhet. Dette betyr at låneaktøren ikke tar noen eiendeler i salgspant, og har dermed kun betalingsevnen til personen å bruke som sikkerhet. Dette er noe mange setter pris på, men fører til at låneaktøren setter strenge krav til hvem de låner ut penger til, samtidig som renta blir en del høyere enn på lån med sikkerhet.

Det er mange forskjellige aktører som tilbyr lån og forbrukslån, og det lønner seg ofte å bruke noen minutter på å sjekke opp de forskjellige mulighetene før man bestemmer seg for hvor man skal søke. Faktisk kan det være veldig store forskjeller i renter, avgifter og gebyrer hos de forskjellige aktørene, og det er mulig å spare mye penger på å velge en av de billigste fremfor en av de dyreste.

Å sammenligne forskjellige aktører er faktisk veldig enkelt, og tallet man bør ta utgangspunkt i er effektiv rente. Denne forteller hvor mye lånet kommer til å koste det første året, inkludert renter og alle faste avgifter man ikke kan komme utenom. Det er dermed enkelt å se på den effektive renta for å finne ut hvilket lån som faktisk blir billigst.

Slik kan du låne penger på dagen

Låne penger på dagenDet har aldri være enklere å låne penger på dagen, og med internett trenger man engang ikke å forlate dataskjermen for å ta opp et lån. Det har faktisk blitt både enkelt, trygt og raskt å søke om lån online, og de aller fleste låneaktører tilbyr nå lån over internett.

Når man skal søke om lån over internett må man først og fremst komme seg inn på nettsidene til en låneaktør. Dette kan enten være egne låneaktører, eller store banker som også tilbyr dette. Hos de aller fleste låneaktørene finner man et låneskjema allerede på forsiden, og det er bare å komme i gang med å fylle ut dette for å begynne søknaden om lån. Her må man skrive inn personalia, litt om økonomien sin, og selvfølgelig informasjon om lånet man kunne tenke seg.

Hele lånesøknaden kan fylles ut elektronisk, og til slutt er det også mulig å signere den elektronisk. Da bruker man BankID, det samme systemet man bruker for å betale i nettbutikker eller logge inn i nettbanken med, til å bekrefte søknaden. På denne måten slipper man å sende signerte papirer i posten, og sparer seg for flere dager med venting.

Etter at søknaden er signerte og sendt, må man vente på svar. Ofte får man det innen få minutter, da de fleste låneaktører har systemer som gjennomgår nye søknader automatisk. Dette svaret forteller deg om lånesøknaden ble innvilget eller avslått, eller bare delvis innvilget. Dersom den er positiv får man vite nøyaktig hvor mye man får låne, hvilken rente man får, og når man skal betale tilbake. Dersom man er fornøyd med dette tilbudet må man bekrefte det, så er lånet i gang. Gratulerer med forbrukslån. Nå gjenstår det bare å vente et par dager på at pengene skal komme inn på konto!

Få penger på dagen uten å forlate dataskjermen

Det er ikke rent få som har havner i situasjoner hvor de trenger penger på dagen, enten det er for å betale regninger, for å fikse bilen eller for å ha råd til å kjøpe mat. Noen ganger havner man rett og slett i slike situasjoner, og da kan det være lurt å vurdere å ta et lite lån.

Et lite forbrukslån lar deg låne penger til hva enn du måtte trenge, uten noen form for begrensninger. Låneaktørene interesserer seg ikke for hva pengene faktisk bruker til, for alt de er interessert i er at de kommer tilbake til avtalt tid. Dette lånet er dermed perfekt til alle som trenger ekstra penger en periode, uansett hva det måtte være til.

Det er viktig å huske at lån fort kan bli dyrt, og selv små lån kan koste mye i lengden. Det er lurt å følge nedbetalingsplanen man setter opp når man søker om lånet, da ekstra gebyrer og avgifter fort blir veldig dyre hvis man velger å utsette betalingene enda lenger.

Alle som er over 18 år gamle har lov til å ta et lite forbrukslån i Norge, men det er ikke alle som får innvilget søknadene sine. Dersom man bare skal låne noen få tusenlapper er det store sjanser for å få innvilget lånet uansett, men dersom man trenger over 10 000kr kan man regne med å måtte ha en ganske oversiktlig økonomi for at lånet skal bli godkjent.

Får man virkelig penger på dagen med forbrukslån?

Takket være internett har det blitt veldig enkelt, trygt og raskt å søke om lån, og i forhold til «gamledager» går det ekstremt fort. Nå trenger man bare å finne frem til nettsidene til en låneaktør, fylle ut et låneskjema der, bruke BankID for å signere lånesøknaden og vente på svar. Det er faktisk ikke verre! I beste fall tar det hele toppen ti minutter, selv for en person som ikke er datakyndig. Ofte kan det være lurt å finne frem skattepapirer eller andre papirer som har oversikt over økonomien din før du begynner søknaden, så er du sikker på at alle tallene du fyller inn stemmer så godt som mulig.

Hvor lang tid det tar fra man søker om lånet til man får svar avhenger av rutinene til låneaktøren, men flere og flere låneaktører får systemer for å gjennomgå alle søknadene automatisk. I disse tilfelle tar det bare noen få sekunder å få svar på søknaden, så man får vite resultatet med det samme. Dersom søknaden blir innvilget får man et lånetilbud opp, og her får man vite de nøyaktige detaljene om lånet man skal ta opp. Her er det viktig å lese godt over det, og godta det hvis man er fornøyd med tilbudet.

Dessverre er penger på dagen litt for godt til å være sant, og selv raske smålån bruker litt tid på å komme frem på konto. Det er ikke noe problem å få tatt et lån som blir innvilget og aktivt allerede få timer etter at man søker om det, men det norske banksystemet gjør det så godt som umulig å få pengene inn på konto samme dag som man søkte om lånet. I beste fall er de fremme neste formiddag, men som regel må man regne med å vente mellom tre og fem dager før de faktisk er inne på konto og klare til å brukes. Det er derfor lurt å planlegge minst et par dager i forveien, så slipper man å havne i slike kjedelige situasjoner.