Minilån

Ta et minilån på et par tusenlapper

De aller fleste har opplevd å havne i situasjoner hvor pengene ikke strekker helt til. Det kan være fordi regningene ble dyrere en måned, at man måtte bytte ut radiatoren på bilen, eller at hunden måtte til veterinæren for å ta en røntgenundersøkelse. Uansett grunnen for pengemangelen må man finne en løsning på problemet, og en god løsning som passer for mange er å ta et minilån.

Opp Finans

Zmarta
Lendo
Leasy minilån
Thorn lån
Fokuslån
Centum
Leasy lån
Bank Norwegian
yA Bank
Komplett Bank
Axo

MinilånEt minilån er en type forbrukslån hvor man kan låne mellom 500kr og 10 000kr. Å søke om lånet er raskt og enkelt, pengene får man utbetalt raskt, og det hele er ganske så fort gjort. Dette er altså en type lån som er helt perfekt for situasjoner hvor man trenger litt ekstra, men ikke har andre muligheter for å skaffe pengene man trenger. Det hele er ganske så udramatisk, så lenge man faktisk klarer å betale tilbake lånet til den tiden man avtaler med låneselskapet. Den totale nedbetalingstiden kan ligge på mellom noen få måneder og ett års tid, og som regel får man bestemme denne selv.

Minilån er uten sikkerhet, noe som vil si at man ikke trenger å sette noen eierdeler i salgspant når man tar opp lånet. Dersom man ikke klarer å betjene lånet sitt får man purringer eller inkassovarsler, og kan ikke risikere tvangssalg slik man kan med lån med sikkerhet. Samtidig er det ikke slik at pengene knyttes opp mot ett prosjekt, og man får gjøre akkurat hva man vil med pengene som blir utbetalt. Låneaktøren verken interesserer seg for, eller spør om hva pengene skal brukes til, for det eneste som interesserer dem er at de blir betalt tilbake.

Det er mange situasjoner hvor det er helt genialt med et minilån, og det gir deg fleksibilitet til å ordne opp i økonomiske problemer med det samme, og fordele tilbakebetalingen på flere måneder frem i tid. Det er likevel viktig å huske at det koster penger å låne penger, og rentene på slike minilån er selvfølgelig relativt høye sammenlignet med større lån. Det er derfor alltid anbefalt å sjekke opp andre muligheter før man tar lånet, og alltid tenke seg veldig godt om før man søker om et minilån.

Når man tar opp et minilån er det veldig viktig å legge en plan for hvordan man skal klare å betale tilbake pengene, ettersom det blir svært kostbart å havne bak på betalingsplanen. Noen personer velger å droppe å betale gjelden sin, men dette kommer bare til å ende med at den blir mangedoblet i løpet av årene, for gjelden kommer bare til å øke helt til man tar et oppgjør med den. Man bør aldri låne mer penger enn man er sikker på at man skal klare å betale tilbake, så slipper man slike uheldige situasjoner i fremtiden.

Hvem kan ta et minilån?

I Norge er låneaktørene generelt sett ganske strenge på hvem de låner ut penger til, men med minilån eller smålån er det vanligvis ikke like strengt som med vanlige forbrukslån. Man kan likevel forvente at de setter visse krav til søkerne, og man kan være sikker på at man ikke får lån så lenge man har betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker. Ellers må man selvfølgelig være minst 18 år gammel, og ha en stabil inntekt.