Lån ungdom

Det finnes lån ungdom for ungdom som trenger ekstra penger

Når man er ungdom er det ikke alltid like lett å ha penger til alt man trenger. Det er dyrt å leve, spesielt om man ikke allerede har en godt betalt fulltidsjobb. Noe av det mange ungdom får problemer med er uforutsette regninger som NRK-lisensen eller store strømregninger på vinteren. Hva skal man gjøre når man ikke har råd til å betale regningene? For mange er lån ungdom et alternativ som blir vurdert, og for en del er dette en god løsning på problemet.

Opp Finans

Zmarta
Lendo
Leasy minilån
Thorn lån
Fokuslån
Centum
Leasy lån
Bank Norwegian
yA Bank
Komplett Bank
Axo

Med et lån ungdom tar man opp et lån uten sikkerhet, og kan dermed låne penger uten å sette verken hjem eller bil i salgspant hos banken. Man kan låne mer eller mindre hvilken som helst sum, men den må selvfølgelig være realistisk i forhold til inntekter og betalingsevne. Pengene man får utbetalt av lånet kan brukes til hva man måtte ønske, så det er fritt frem for å betale disse store regningene, eller noe helt annet. Dersom man vil ta seg en skikkelig sydentur, shoppe litt ekstra eller bare kose seg ekstra, så er det helt mulig med et lån uten sikkerhet.

Til tross for at pengene kan brukes til hva man måtte ønske, er det ikke lurt å sløse dem bort. Det er jo selvfølgelig slik at pengene skal betales tilbake i sin helhet, og man må derfor alltid ha en plan for hvordan man skal klare dette. Det er med andre ord veldig dumt å bruke opp pengene man låner på tull, så sitter man igjen med flere års gjeld fremover, uten å ha noe igjen for det.

Hvorfor er det så vanskelig å få lån ungdom?

Lån ungdomDet er veldig mange som opplever å ha problemer med å få innvilget et lån ungdom, og det er flere grunner til dette. Den generelle årsaken er at ungdom har en mye lavere betalingsevne enn voksne personer, og er dermed en mye større risiko for låneaktøren som skal låne ut penger. Det er statistisk sett mindre sjanse for at en ungdom skal klare å betale tilbake lånet enn en voksen person, og derfor skal det mer til for å få innvilget lån som ungdom.

I tillegg til alderen i seg selv er det flere medvirkende årsaker som gjør at det er vanskelig å få lån som ungdom. Blant annet er det naturlig at ungdom har mer ustabile jobber enn voksne, og mange har så vidt kommet i gang med arbeidslivet. Dette er selvfølgelig også en stor risiko for låneaktørene, da de vil ha låntakere som får inn stabile mengder med penger hver eneste måned. Gjennomsnittslønnen til ungdom er gjerne også litt lavere enn gjennomsnittslønnen til voksne, så også lavere inntekter kan være med å påvirke lånesøknaden negativt for ungdom.

Dersom man virkelig vil ha et lån uten sikkerhet når man er ungdom så gjelder det å jobbe hardt med å få en god betalingsevne. Det vil si at man ikke har noen aktive inkassosaker eller betalingsanmerkninger, samt har en god og stabil inntekt. Det gjelder å vise at man har kontroll over økonomien, slik at låneaktøren vil føle seg trygg på at pengene kommer til å bli betalt tilbake til avtalt tid. Alt dette er ikke nødvendigvis så lett, men det er realiteten av hva som skal til for å få lån ungdom.