Lån penger på dagen

Lån penger på dagen uten sikkerhet i bil eller bolig

Før eller siden havner alle i situasjoner hvor man ikke har råd til å betale alle regningene, eller på andre måter trenger en del penger med det samme, og i slike situasjoner er det lurt å vurdere å lån penger på dagen.

Opp Finans

Zmarta
Lendo
Leasy minilån
Thorn lån
Fokuslån
Centum
Leasy lån
Bank Norwegian
yA Bank
Komplett Bank
Axo

Det er klart at lån ikke passer for absolutt alle, og det er viktig å vite hva man går til når man søker om et lån. Forbrukslån og andre lån uten sikkerhet koster en del penger, spesielt hvis man ikke er flink til å betale tilbake i tide, og det anbefales først og fremst for personer som er rutinerte nok til å betale alle fakturaene innen forfall. Det er ganske høye gebyrer for å utsette eller glemme betalingene hos de fleste låneaktørene, og dette er en situasjon man helst bør unngå.

Når man skal låne penger på dagen får man et forbrukslån. Denne typen lån er for når man trenger penger til uspesifiserte prosjekter, som inkluderer mer eller mindre alt annet enn bil, hytte, bolig eller båt. Det er opp til hver enkelt hva pengene skal brukes til, og låneaktøren bryr seg ikke om dette.

Med forbrukslån får man låne fra 500kr til 500 000kr, men den øvre summen man får låne avhenger selvfølgelig av hvor god betalingsevne man har. Nedbetalingstiden kan ligge på alt mellom én måned og flere titalls år, og ofte får man velge omtrentlig nedbetalingstid selv. Her bør man velge så kort som mulig, så lenge man klarer å betale både avdrag og renter hver måned.

Når man skal låne penger på dagen er det viktig å finne en låneaktør som tilbyr automatisk svar på lånesøknadene. Dette blir bare mer og mer vanlig, og de aller fleste låneaktørene har allerede slike systemer, men det kan likevel være lurt å sjekke opp før man søker. Dette er et system som automatisk går over alle søknader som kommer inn, regner ut risikoen og gir deg et svar med det samme. Da slipper man å vente i flere dager på at søknaden skal gjennomgås av noen som jobber med det, og hvis søknaden innvilges får man også opp et lånetilbud med det samme.

Dette lånetilbudet forteller deg alt du trenger å vite om lånet ditt, og tallene i dette tilbudet er de som kommer til å gjelde for lånet. Det er selvfølgelig mulig å takke nei til tilbudet og håpe på et bedre tilbud hos en annen aktør hvis man ønsker det. Dersom man heller vil takke ja er det bare å gjøre det, så er lånet aktivt!

Dessverre tar det ofte noen få dager før pengene faktisk kommer frem på kontoen til låneren, så det er ikke lett å få låne penger på dagen. Det er ikke stort man får gjort for å øke hastigheten på utbetalingen, så det er lurt å planlegge et par dager i forveien når man skal låne penger.

Hvem kan låne penger på dagen?

Det er lov å søke om lån i Norge så lenge man er myndig, noe som vil si at man må være minst 18 år gammel. Dette holder hvis man bare er ute etter et lite smålån på noen få tusenlapper, som SMS lån eller minilån.

Dersom man heller vil ha et større forbrukslån kan man forvente å måtte fylle en hel rekke krav for og i det hele tatt få lov til å søke om lånet. Typiske krav ser ut omtrent som dette:

  • Være minst 23 år gammel.
  • Ha en årlig inntekt på minst 100 – 200 tusen kroner.
  • Ha bodd i Norge i tre år sammenhengende.
  • Ikke ha noen betalingsanmerkninger.

 

Kravene til inntekter og alder pleier å variere litt hos de enkelte låneaktørene, mens kravene om betalingsanmerkninger og bosituasjonen som regel er standard hos samtlige aktører.

 

Lån penger på dagen