Lån 18 år

Får man lån 18 år?

Når man er ung kan det høres veldig fristende ut med forbrukslån eller andre typer lån, enten det er for å kjøpe seg noe nytt, eller rett og slett for å ha litt ekstra å rutte med en liten stund. Til tross for hva mange tror er det faktisk veldig vanskelig å få lån 18 år uten sikkerhet, da økonomien til 18 åringer generelt er veldig dårlig. Dette har ført til at det er vanskelig å få lån, både på grunn av alderen, men også på grunn av generelle årsaker, og de aller fleste som søker om forbrukslån når de er 18 år gamle får avslag.

Det er derimot ikke helt umulig å få lån uten sikkerhet når man er 18 år, og noe man kan gjøre for å øke sjansene sine er å ha en god økonomi, en stabil inntekt og god kontroll over pengene sine. Det gjelder å være flink til å vise låneaktøren at du faktisk har kontroll og tenkt å betale tilbake pengene du låner, slik at de kan være sikre på at de får pengene sine igjen.

Dersom man sliter med å få lån 18 år, kan man rett og slett prøve å søke på et smålån fremfor et vanlig forbrukslån. Dette er mye av det samme, men det er snakk om mindre summer som skal betales tilbake på ganske kort tid. For eksempel kan det være snakk om et lån på rundt 5 000kr med en nedbetalingstid på 2-3 måneder. Det er klart at låneaktørene er mer villige til å ta sjansen på dette enn et stort lån på 50 000kr, for de har mye mindre å tape på personer som ikke gjør opp for seg.


Opp Finans

Zmarta
Lendo
Leasy minilån
Thorn lån
Fokuslån
Centum
Leasy lån
Bank Norwegian
yA Bank
Komplett Bank
Axo

 

Om man får innvilget et lån uten sikkerhet, så kan man gjøre akkurat hva man måtte ville med pengene, og dette er noe av grunnen til at denne typen lån er så attraktivt. Det er ingen begrensninger, så det er bare å gjøre det man alltid har drømt om. Det er derimot veldig viktig å huske at pengene faktisk skal betales tilbake, gjerne innen ganske kort tid, og det er ekstremt idiotisk å ta opp lån for å sløse bort pengene.

Før man tar opp lån uten sikkerhet bør man lage to planer. Én for hva pengene skal brukes på, og én for hvordan man skal skaffe penger for å betale tilbake. Dersom begge disse er utarbeidet og realistiske, så er det bare å søke i vei.

Hva slags andre lån 18 år kan man ta?

I tillegg til forbrukslån finnes det andre typer lån man kan søke om å ta når man er 18 år gammel. Dersom man har god nok egenandel og inntekter er det faktisk ingenting i veien for å få et boliglån, selv om også dette kan være vanskeligere når man er ung.

Det er mange 18 åringer som tar opp billån eller båtlån for å finansiere henholdsvis bil eller båt, og dette er helt klart en mulighet som passer godt for mange. På samme måte som med boliglån trenger man en viss egenandel, og jo mer penger man spytter inn selv, jo større er sjansen for å få innvilget lånet, og jo lavere blir de faktiske rentene.


Lån 18 år