Billige forbrukslån

Det er enkelt å finne billige forbrukslån

Med et forbrukslån kan man låne penger når man trenger dem, til akkurat det man trenger. Det er mulighet for å ta opp et slikt lån for å kvitte seg med gammel hastegjeld, fikse noe som har blitt ødelagt, eller rett og slett kjøpe seg noe nytt. Hele søknadsprosessen er veldig enkel, og tar bare noen få minutter. Allerede etter et par dager kan man ha pengene inne på konto, og deretter er det bare å bruke dem akkurat som man måtte ønske.

Opp Finans

Zmarta
Lendo
Leasy minilån
Thorn lån
Fokuslån
Centum
Leasy lån
Bank Norwegian
yA Bank
Komplett Bank
Axo

Det er store muligheter for å skreddersy sitt helt eget forbrukslån, og hvor mye penger man vil låne og hvor lang tid man vil bruke på å betale dem tilbake, velger man helt selv (innenfor rimelighetens grenser). De fleste med en grei økonomi får innvilget små eller mellomstore forbrukslån, men det krever som regel at man har en fast og stabil inntekt, i tillegg til at man ikke har noen betalingsanmerkninger.

Den effektive renta på forbrukslån kan variere store, først og fremst avhengig av hvor mye penger man låner. Jo mindre lånet er, desto høyere pleier den effektive renta å være. Dersom man låner en del penger kan man regne med en effektiv rente på alt mellom 20 og 25 % på et godt lån, men den kan selvfølgelig være både høyere og lavere, avhengig av mange forskjellige årsaker. Når man først skal ta et forbrukslån bør man selvfølgelig se etter billige forbrukslån. Til tross for hva mange tror er det ikke slik at de vanlige bankene nødvendigvis er billigst, og ofte er det penger å spare på å gå til en spesialisert forbrukslånaktør.

Det beste med et forbrukslån er at det er veldig enkelt å søke om et lån, og det går ekstremt rask sammenlignet med hva man er vant til fra tidligere. Alt man trenger for å få innvilget lånet er en datamaskin, mobil eller et nettbrett som kan koble seg opp mot internett, og en kodebrikke som gir deg koder til BankID, det samme systemet man bruker når man logger inn i nettbanker.

Slik finner du billige forbrukslån

Når man skal søke forbrukslån er det ikke lurt og hive seg på det første tilbudet, og istedenfor bør man sette av mellom en halv og én time på å sjekke opp de forskjellige alternativene godt, og ta et godt valg. Jo mer penger man vil låne, jo viktigere er det å velge billige forbrukslån, for da sparer man mer penger med en lavere rente.

Det finnes flere nettsider som driver med sammenligning av forbrukslån, og disse pleier typisk å liste opp en hel haug med forbrukslån under hverandre. Samtidig tar de med alle de viktigste tallene, og det blir veldig enkelt å gjøre seg opp et komplett bilde av hvilket lån som blir billigst. På denne måten får man et greit tall allerede etter noen få minutter, men det kan likevel lønne seg å gjøre litt research på egen hånd.

Til tross for at man finner frem til den låneaktøren som er billigst på papiret, er det ingen garanti for at det er den som gir deg aller best rente. Grunnen er enkelt nok at renta til hver søker blir avgjort på bakgrunn av betalingsevne, så en person med lave inntekter og høy risiko vil få en mye høyere rente enn en person med lav risiko. Dermed kan selv lånene som virker veldig billige bli dyre dersom man er en høy risiko for låneaktøren.

Billige forbrukslån